Dominante Amersfoorters nemen punten mee uit Gouda

Eredivisie Heren

In een spannende en meeslepende wedstrijd hebben de mannen van ZPC Amersfoort gisteravond van GZC Donk gewonnen. Na de gehele wedstrijd op voorsprong te hebben gestaan won de ploeg van captain Sebastiaan van Mill met 10-13. De periodestanden: 0-3, 5-6, 7-9, 10-13

ZPC Amersfoort kende een sterke openingsfase en nam binnen de minuut de leiding via Jorren Hanselaar. Na de vroege voorsprong verdubbelde dezelfde Hanselaar de voorsprong. Jort van der Werve zorgde met de 0-3 voor een uitstekend begin van de wedstrijd. In de tweede periode scoorde de uitploeg wederom snel. De Goudse waterpolo’ers kwamen in het verloop van het tweede kwart iets meer voor in het spel en vochten zich terug tot 5-6.

De ploeg van coach Mark Siewers kon de druk van Donk in de derde en vierde periode goed weerstaan, ze hielden het achterin dicht en bleven zelf scoren. De Amersfoorters kenden een uitstekende wedstrijd met snelle en efficiënte aanvallen. Captain van Mill kijkt terug op een geslaagde avond.

‘’Het was een prima wedstrijd van ons! Het zat verdedigend dicht en vanuit daar maakten we goede contra’s! We hebben de gehele wedstrijd voor gestaan en konden in de slotfase uitlopen naar vijf goals verschil. We hebben het zakelijk uitgespeeld.’’

Door de overwinning is de ploeg uit Amersfoort naar plek drie op de ranglijst geklommen. Volgende week spelen ze tegen De Ham. De stand in de competitie is via deze link te vinden.

Doelpuntenmakers:

GZC Donk:
Kjeld Veenhuis (6), Cas Westerwoudt, Jorrit van der Weijden, Stan van den Heuvel, Quint van den Heuvel (Allen 1)

ZPC Amersfoort:
Thijmen Karel, Jorren Hanselaar en Max van der Werve (Beiden 3), Sebastiaan van Mil (2), Mart Hoegen en Jort van der Werve (Beiden 1)

Gisteravond vond de vierde speelronde van de Eredivisie mannen plaats. Het was voor MNC Dordrecht en Polar Bears de…
Begin oktober vond het Eredivisie overleg plaats, waarbij Wim Nienhuis voor het eerst als voorzitter de vergadering leid…